niedziela, 30 października 2016

ZDROWE KANAPKI

Pożywne śniadanie to podstawa w naszym codziennym jadłospisie. Nie wiem, jak Wy? Ale ja bez śniadania ani rusz! Kiedy wstaję idę do łazienki na poranną toaletę, a później od razu biegnę do kuchni, zaparzam kawę i rozpoczynam szykowanie kanapek. I właśnie te kanapki chciałam Wam dzisiaj przedstawić.


Składniki na 1 porcję (ok.230 kcal):
- pieczywo żytnie na zakwasie 70g (2 kromki)
- sałata lodowa 10g (2 liście)
- polędwica drobiowa 45g (2 duże plastry)
- pomidor 80g (4 plastry)
- ogórki konserwowe 80g (2 sztuki)
- papryka 60g (6 plastrów)

Wykonanie:
Na pieczywie żytnim układaj kolejno: sałatę, polędwicę, pomidora, ogórka i paprykę.

Ja nie używam masła, ponieważ nie lubię, ale jeśli nie zjecie nieposmarowanej czymś kanapki to możecie dodać jeszcze po pół łyżeczki masła roślinnego na każdą z kanapek.

Do tego wszystkiego kubek gorącej kawy i jestem w raju.
Zachęcam do zrobienia takiego pysznego i pożywnego śniadania :)

Smacznego!